Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da je film u distribuciji Taramount filma NITRAM (NITRAM) osvojio nagradu Beogradski pobednik za najbolji film jubilarnog 50. FESTA!


Žiri međunarodnog filmskog festivala koji se pola veka održava u Beogradu, u sastavu Miloš Biković, Tamara Dragičević, Đerđi Raduli, Argiris Papadimitropulos i Toni Gojanović, glavnu nagradu dodelio je filmu NITRAM uz obrazloženje da je to “film koji se bavi suštinskim i važnim izazovima nedostatka komunikacije među ljudima i razornim nedostatkom ljubavi, stvaranjem jedinstvenog sveta sa izuzetnim likovima i originalnim i autentičnim vizuelnim jezikom”.

Talentovani glumac Kejleb Landri Džouns (laureat Kanskog festivala) osvojio je nagradu za najbolju mušku ulogu tumačeći naslovni lik ove drame, “za moćan i kompleksan nastup, toliko ubedljiv da je izbrisao liniju između filma i stvarnosti”.

O FILMU: Nitram živi sa majkom i ocem u predgrađu Australije sredinom 1990-ih. Živi izolovan i frustriran život i nikako ne može da se uklopi. To je tako sve dok neočekivano ne sprijatelji sa povučenom naslednicom, Helen. Međutim, kada ta veza dođe do tragičnog kraja i kada Nitramova usamljenost i bes rastu, on počinje da kopni, što vodi u katastrofu.

Trejler možete pogledati na sledećem linku:

Film NITRAM će se uskoro naći i u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

Povezani članci