Synopsis

Posle dve decenije izvođenja, kao jednog od najomiljenijih i najdugotrajnijih mjuzikla na sceni, ove praznične sezone ZLICA započinje svoje dugoočekivano putovanje na veliko platno, kao spektakularan bioskopski doživljaj koji će oblikovati generacije.

U filmu ZLICA do sada neispričanoj priči o vešticama iz Oza, Elfabi, mladoj ženi, neshvaćenoj zbog neobično zelene boje kože, koja još uvek nije otkrila svoju pravu moć, koju glumi dobitnica Emi, Gremi i Toni nagrada,  Sintija Erivo. Uz nju, tu je i osvajačica Gremi nagrade, svetska superzvezda i umetnica sa nekoliko platinastih albuma, Arijana Grande, kao Glinda, popularna mlada žena obasuta privilegijama i vođena ambicijom, ali koja još uvek nije otkrila svoje pravo srce.

Njih dve se upoznaju na Univerzitetu Šiz, u fantastičnoj zemlji Oz, gde sklapaju neočekivano, ali snažno prijateljstvo. Nakon susreta sa čudesnim Čarobnjakom iz Oza, njihovo prijateljstvo dolazi do raskršća i životi im nastavljaju potpuno suprotnim stazama. Glindina nepokolebljiva želja za popularnošću i moći snažno je zavodi, dok će Elfabina odlučnost da ostane verna sebi i svima oko sebe imati neočekivane i šokantne posledice po njenu budućnost. Njihove izvanredne avanture u Ozu, dovešće ih do ispunjavanja njihovih sudbina, i tako postaju Dobra Glinda i Zla Veštica Zapada.

U filmu takođe glume dobitnica Oskara, Mišel Jeo, kao kraljevska upravnica Univerziteta, Madam Moribl, Džonatan Bejli kao Fijero, nevaljali i bezbrižni princ, nominovan za nagradu Toni, Itan Slejter kao Bok, student altruista, Merisa Bode, u svom filmskom debiju kao Nesaroza, Elfabina omiljena sestra i ikona pop kulture, Džef Goldblum, kao legendarni Čarobnjak iz Oza.

Među likovima takođe se nalaze i Fani i ŠenŠen, dva Glendina sunarodnika, koje tumače nominovan za Emi nagradu, Bouen Jang i Bronvin Džejms i novi lik osmišljen specijalno zbog filma, gospođica Kodl, koju tumači nominovana za nagradu Toni, Kila Setl.

U režiji proslavljenog sineaste Džona M. Čua, ZLICA je prvo od dva impresivna poglavlja koja slave kulturu. Zlica drugi deo u svetske bioskope stiže u novembru 2025. godine.

Producenti filma su Mark Plat, čiji filmovi, TV serije i scenska izvođenja ukupno broje 46 nominacija za Oskara, 58 nominacija za nagradu Emi i 36 nominacija za nagradu Toni, kao i višestruki dobitnik Tonija, Dejvid Stoun, koji je zajedno sa Platom producirao pozorišni blokbaster, mjuzikl Zlica. Izvršni producenti su Dejvid Niksej, Stefan Švarc i Džered Lebof

Video & Photo

3 videos